Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Lui Macron i-ar plăcea să aibă un tablou de Picasso la Palatul Elysee (FOTO)

11 oct. 2017,, 01:00   Externe
2700 0

“Un tablou semnat Picasso la palatul Elysee? De ce nu?”

Acesta a declarat președintele francez Emmanuel Macron cu prilejul unei vizite efectuate duminică la muzeul dedicat pictorului, unde va fi deschisă marți pentru public expoziția "Picasso 1932, an erotic", relatează closermag.fr.

Cuplul prezidențial format din Emmanuel și Brigitte Macron a mers la muzeul Picasso din al 3-lea arondisment pentru a vedea, înainte de inaugurarea sa pentru public de marți, expoziția "Picasso 1932, an erotic".

Picasso este un artist pe care președintele francez îl apreciază în mod special. El a mărturisit la RTL că l-a descoperit pe artist la muzeul dedicat pictorului Pierre Puvis-de-Chavannes din Amiens. "Cred că aveam 12 sau 13 ani. M-a emoționat, m-a lovit. Nu aveam pretenția că l-am înțeles. Chiar și astăzi nu sunt sigur că l-am înțeles, atât de greu este de definit ca artist", a spus Macron.


După ce i-a adus un omagiu acestui "pictor atemporal" cu prilejul vizitei de o oră și un sfert pe care cuplul prezidențial a făcut-o împreună cu fiica artistului Maya Widmaier-Picasso, Emmanuel Macron a spus că nu ar zice "nu" unui tablou de Picasso la Elysée.

"Ar fi formidabil", a exclamat președintele francez, după care a adăugat: "Trebuie instalat într-un loc în care să poată trăi. Palatul Elysee e un loc care poate izola tablourile. Există pe pereți tablouri pictate de cîțiva artiști foarte buni, dar mi-ar plăcea să deschid Élysée pentru pictori moderni și contemporani".

"Este în proiect", a conchis el, iar closermag.fr a speculat că Macron ar putea da un aer mai tineresc palatului prezidențial și decorațiilor sale foarte clasice.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?