X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Mercenar moldovean reținut de ofițerii SIS

27 sep. 2017,, 10:41   Societate
3053 4

Ofiţerii SIS, de comun cu Procuratura Municipiului Chişinău, au reținut un moldovean bănuit că ar fi colaborat cu separatiștii din autoproclamata Republică Populară Donețk, notează NOI.md.

Bărbatul din Chișinău a fost încătușat pe 26 septembrie, presupunîndu-se că ar fi acordat sprijin logistic unităților de mercenari din Donețk.

Moldoveanul, în vîrstă de 45 de ani, s-a aflat pe teritoriul regiunii Donețk între anii 2015 și 2017, fiind înrolat în așa-numita brigadă «Первый славянский батальон», unde a activat cu apelativul «Коробок».

De menționat că în timpul audierilor persoana reţinută şi-a recunoscut integral vina. Totodată, s-a stabilit că bănuitul a fost condamnat anteriorpe teritoriul Republicii Moldova pentru tentativă de furt de autovehicul.

Potrivit anchetei, asupra persoanei a fost găsit telefonul cu care acesta a menținut contacte cu rebelii din regiunea separatistă de pe teritoriul Ucrainei.


Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?