Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Schimbări semnificative în TOP 50 cei mai influenți politicieni moldoveni (VIDEO)

3 iul. 2013,, 13:14   Politică
14317 22
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă s-a clasat pe primul loc în topul celor mai influenți politicieni ai lunii iunie. Potrivit experților ”Politicon”, pe locul doi și trei s-au plasat președintele Parlamentului, Igor Corman, și liderul PLDM, Vlad Filat.

Pe celelalte locuri pînă la 10 s-au plasat, în ordinea consecutivității, liderul PCRM, Vladimir Voronin, președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, ministrul de externe, Natalia Gherman, și vicepreședintele Parlamentului, Andrian Candu.

Evoluții grandioase în top au fost înregistrate de către Igor Corman, care a crescut cu 11 poziții, Natalia Gherman – cu 18 poziții și, respectiv, Andrian Candu – cu 10 poziții, a subliniat expertul ”Politicon”, Ion Tăbîrță.

Totodată, în TOP 10 cei mai influenți nu se mai regăsesc un șir de politicieni, printre care liderul grupului reformatorilor liberali, Ion Hadârcă, președintele fracțiunii parlamentare a PDM, Dumitru Diacov, vicepreședintele PLDM, Liliana Palihovici, liderul PDM, Marian Lupu, și liderul PL, Mihai Ghimpu. Potrivit expertului ”Politicon” Anatol Țăranu, ”această situație se datorează apariției unei noi majorități parlamentare”.

Politicienii au fost apreciați cu note de la 1 la 10 de către 33 de experți în baza criteriilor: influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitate, vizibilitate în sursele media și perspective politice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?