O altă "schemă de fraudare la Primărie": CNA a reținut trei persoane

O altă "schemă de fraudare la Primărie": CNA a reținut trei persoane

Şeful unei secţii din cadrul Direcției funciare a Primăriei municipiului Chișinău, un subaltern și un om de afaceri au fost reținuți, astăzi,  de ofițerii și procurorii anticorupție într-un dosar ce vizează fraude cu terenuri, transmite NOI.md

Cei trei sînt bănuiți de abuz de serviciu, exprimat prin deposedarea frauduloasă a administrației publice de terenuri,  în baza unor titluri executorii, deținute de persoane interpuse.

Potrivit materialelor procesului penal, în virtutea funcției deținute, funcționarii utilizau bazele de date referitoare la terenurile din municipiul Chișinău, identificînd loturi, ce aparțineau municipalității, amplasate convenabil solicitanţilor, ale căror valoare putea fi majorată prin alipirea unor terenuri aferente sau prin schimbarea statului zonei, în vederea înstrăinării acestora în mod fraudulos. Aceștia ar fi acționat de comun acord cu agentul economic, care este suspectat de complicitate la abuz de serviciu.

Schema de preluare frauduloasă a terenurilor Primăriei a fost aplicată în zeci de cazuri, procurorii identificînd mai multe loturi, înstrăinate de acelaşi grup de persoane, pe bd.Grigore Vieru, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, str. Puşkin, str. Hînceşti, Cuza-Vodă etc. Acum o lună, în arestul procurorilor au ajuns şase membri ai grupului, printre care doi angajaţi de la “Cadastru”, un om de afaceri şi un beneficiar al unui teren.  Alți doi complici, un executor judecătoresc şi un barman, au fost eliberați sub control judiciar, după ce și-au recunoscut vina. Pînă în prezent, 9 persoane, bănuite că ar fi implicate în această schemă, au fost reţinute. 

Astăzi, mai multe percheziții au avut loc, în birourile funcționarilor de la Direcția funciară a Primăriei Chișinău. Urmare acțiunilor de urmărire penală, cele trei persoane au fost reţinute pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de peste 100 000 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load