Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Plățile sociale ar putea fi ridicate de la un singur ghișeu

1 iul. 2013,, 11:40   Politică
3349 3
Foto: vfokuse.md
Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova propun modificarea legislației, astfel încît persoanele care beneficiază de două sau mai multe plăți sociale să poată ridica banii de la o singură instituție financiară.

Proiectul de lege a fost elaborat în rezultatul mai multor plîngeri din partea cetățenilor, care susțin că pierd prea mult timp pentru deplasarea și așteptarea la coadă, la două sau mai multe instituții financiare, în cazul în care au de primit mai multe plăți de asigurări sociale. De asemenea, în unele regiuni cetățenii sînt nevoiți să se deplaseze în alte localități pentru a ridica banii.

De asemenea, deputații PLDM propun modificarea și completarea Legii asigurării pentru accidente de muncă şi boli profesionale. Astfel, plata îndemnizaţiei pentru transferarea temporară la altă muncă, cea de invaliditate sau cea de deces să fie efectuată prin intermediul instituției financiare selectate în bază de concurs, dar nu de subdiviziunile structurale ale Casei Naționale de Asigurări Sociale, cum este în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?