X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Întoarcere în timp: cum a decurs prima zi a Festivalului Medieval (FOTO/VIDEO)

1 sep. 2017,, 18:45   Societate
3575 0

Complexul etno-cultural „Vatra” și-a deschis astăzi porțile pentru a găzdui cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval, informează NOI.md.

Timp de trei zile, pînă la 3 septembrie inclusiv, vizitatorii vor putea urmări un adevărat spectacol al bătăliilor din Evul Mediu și vor experimenta ei înșiși viața din acea perioadă. Organizatorii au pregătit un program bogat, datorită căruia primul weekend al lunii septembrie nu va trece în zadar.

„Pregătim o amplă luptă, la care vor participa peste 150 de cavaleri din mai multe țări. În acest an, în premieră se va desfășura turneul internațional de reconstituire a luptelor medievale. Porțile complexului „Vatra” se vor transforma în mașini ale timpului și împreună ne vom teleporta în epoca medievală și vom participa la cea mai mare lecție de istorie în aer liber din Moldova”, a relatat Svetlana Matvievici, ambasador al Festivalului Medieval.

La turneul internațional al cavalerilor vor participa numeroase cluburi de reconstituire istorică și lupte moderne cu sabia din Moldova. Își vor arbora steagurile astfel de cluburi ca „London”, „Bastion”, „Șoim alb”, „Spada Moldovei”, „Tevtar” și clubul pentru copii „Citadel”.

Moderatorul evenimentului, Draggy Smile, i-a îndemnat pe toți, de la mic la mare, să vină la Festival. „Vom avea trageri cu arcul, tir, golf, aruncat de topoare, ateliere de creație și multe alte distracții”. El spune că s-a inspirat din celebrul serial „Game of Thrones”, pentru a reda mai bine atmosfera medievală.


În cadrul festivalului vor mai evolua colective muzicale din Moldova, Ucraina, Belarus și România. Evenimentul se va încheia la 3 septembrie cu un concert grandios al Orchestrei Armatei Naționale.

Începînd cu anul 2014, „Festivalul Medieval” se desfășoară anual la complexul „Vatra” și atrage tradițional zeci de luptători din Moldova și alte țări CSI, precum și mii de vizitatori din diferite colțuri ale republicii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?