X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Franța: Phenianul va avea "în cîteva luni" posibilitatea de a lovi SUA

1 sep. 2017,, 12:32   Externe
2071 0

Șeful diplomației franceze Jean-Yves Le Drian a apreciat vineri că Coreea de Nord ar putea avea "în cîteva luni mijloacele de a lovi cu arma nucleară Statele Unite sau chiar Europa" și a avertizat în legătură cu o situație "foarte gravă", relatează AFP.

Ar trebui să ne fie frică de Coreea de Nord? "Da, situația este foarte gravă", a declarat ministrul la radioul RTL.

"Noi vedem o Coree de Nord care își stabilește obiectivul de a avea mîine rachete ce pot transporta arma nucleară. În cîteva luni, aceasta va fi o realitate și în acel moment, cînd va avea mijloacele să lovească cu arma nucleară Statele Unite, sau chiar Europa, și cel puțin Japonia și China, situația va fi explozivă", a spus el. "Coreea de Nord trebuie să revină la calea de negociere", a insistat ministrul francez.

Zborul efectuat marți deasupra Japoniei de o rachetă nord-coreeană Hwasong-12 cu rază medie de acțiune constituie o nouă escaladare a crizei în peninsulă, după două lansări de rachete intercontinentale ce par să pună o mare parte din continentul american în bătaia armelor Phenianului.

Deși ultima lansare de rachetă a fost unanim condamnată de Consiliul de Securitate al ONU, capitalele străine sînt divizate asupra acțiunilor viitoare împotriva Coreii de Nord și rămîn întrebări în legătură cu consensul din cadrul administrației SUA în fața acestei crize.


China, la rîndul său, principalul susținător al Coreii de Nord, se opune noilor sancțiuni cerute de Japonia și de capitalele occidentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?