Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Ieri director de școala, azi agricultor cu o afacere prosperă

30 aug. 2017,, 14:21   Societate
2794 0

Valeriu Goris a renunțat la funcția de director al unei școli locale, după 14 ani de muncă și dedicație.

A decis să rămînă în satul Gura Bîcului, Anenii Noi și să se ocupe de cele 3 hectare de pămînt, moștenite de la părinți. Împreună cu soția sa Nadia, au început grădinăritul și și-au scos pe piață produsele. Prima seră au construit-o acum 10 ani, ne povestește Tatiana Scutari, autoarea blogului The Veg Journalist.

„Situația financiară a făcut agricultori din noi. Ne-am întors în sătucul nostru și am decis să rămînesc acasă, să muncim aici. Aveam trei hectare, am început să creștem porumb și alte culturi fără a folosi îngrășăminte chimice. Nu știam mai nimic despre roșii sau soiurile de salate”, își amintește domnul Valeriu.

goris-6

Acum, după atîția ani, Valeriu și Nadia au 40 soiuri de roșii și zeci de soiuri de salate.


„Avem roșii de diferite culori și forme. Cea mai mică are forma unei mazăre. Mai creștem arugula, spanac, muștar, roșii purpurii, asparagus, coriandru, salvie și cimbru. Noi cultivăm legume care nu sînt mîncate de insecte și cresc bine în serele noastre”, povestește agricultorul.

goris-2

Nu au un certificat care să confirme că produsele lor sînt ecologice, dar soții dau asigurări că nicio substanță chimică nu a atins zarzavaturile vreodată. Își vînd produsele în comunitate, cumpărătorilor care fac comanda în prealabil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?