X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Streleț către Ghimpu: Nu vom admite calomnii de la BĂDĂRANI cu titlul de deputat (VIDEO)

27 iun. 2013,, 11:28   Politică
4137 2
Foto: noi.md
Membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova au propus astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, ca liderului PL, Mihai Ghimpu, să-i fie interzis să ia cuvîntul în cadrul parlamentului, trei ședințe consecutive. Solicitarea a venit din partea fracțiunii PLDM, care motivează solicitarea prin faptul că Mihai Ghimpu ar fi folosit un limbaj ”de cea mai joasă speță” la adresa deputatului PLDM, Petru Șterbate.

“Pentru calomniile pe care le-a făcut la ședința trecută, Mihai Ghimpu trebuie să fie lipsit de luare de cuvînt pentru trei ședințe. Trebuie să punem capăt acestor bădărănii care au loc în Parlament”, a declarat Șterbate. Întrucît președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că această propunere trebuie să vină din partea unei fracțiunii, Valeriu Streleț a confirmat că propunerea vine din partea întregii fracțiuni.

“Pentru a crea un precedent atunci cînd bădăranii cu titlul de deputat fac asemenea declarații, susținem intenția colegului Șterbate”, a afirmat Streleț.

În același timp, liderul PL, Mihai Ghimpu, neagă acuzațiile și solicită să fie prezentată stenograma ședinței Parlamentului în care el ar fi vorbit urît la adresa unor membri PLDM. „Sînt gata să-mi asum această vină numai în cazul în care se ridică stenograma și se demonstrează ca am făcut așa declarații”, a răspuns liderul PL.

Pînă la urmă, propunerea PLDM nu a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți în sală, pentru ea votînd doar 37 deputați PLDM și grupul reformatorilor liberali.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?