Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Avertizare dură a primarului Veneției

26 aug. 2017,, 23:02   Externe
3829 2

Primarul controversat al Veneției a făcut o afirmație cel puțin îndrăzneață. El a afirmat că orice persoană care va striga Allahu Akbar va fi împușcat „după trei pași”, relateză The Independent.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a afirmat că orașul său este mai sigur decît Barcelona, capitala catalană care a fost lovită de un atac terorist soldat cu 14 morți, după ce o dubă a lovit mulțimea de oameni din cartierul istoric Las Ramblas. În plus, el a afirmat că orice persoană care este o amenințare la siguranța orașului este… împușcată.

„Dacă cineva aleargă în piața San Marco strigînd ‘Allahu Akbar’, îl eliminăm. În urmă cu un an, am spus că după patru pași. Acum, după trei”, a afirmat edilul Veneției, oraș considerat una dintre principalele atracții turistice din Europa. De altfel, numărul turiștilor este atît de mare, încît locuitorii îi acuză pe aceștia că le „strică orașul”.

Afirmațiile sale au stîrnit controverse, însă el nu și-a schimbat poziția. „Nu am fost niciodată corect din punct de vedere politic, sînt incorect. Aș trage, am trage…”, a afirmat acesta.

Primarul a precizat că măsurile de securitate trebuie să fie sporite cînd vine vorba despre terorism. „Am avut patru presupuși teroriști arestați în Veneția în urmă cu cîteva luni, care voiau să arunce în aer podul Rialto. Au spus că voiau să meargă să-l întîlnească pe Allah, așa că îi trimitem direct la Allah, fără să fie nevoie să se arunce de pe pod, îi vom împușca direct”, a mai spus edilul celebrului oraș italian.


Mai multe bariere din beton au fost instalate în apropierea mai multor atracții turistice din Italia, în urma atacului din Barcelona. În plus, măsurile de securitate din Milano, Roma și Bologna din zonele pietonele sînt consolidate. Italia nu a fost lovită de atacuri teroriste, însă a fost amenințată în repetate rînduri de gruparea teroristă Statul Islamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?