X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

SUA nu vor permite "prăbușirea" Venezuelei

24 aug. 2017,, 23:30   Externe
2053 0

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat miercuri că SUA nu vor permite "prăbușirea Venezuelei", estimînd că un astfel de eveniment ar amenința celelalte țări din regiune, relatează AFP.

"Prăbușirea Venezuelei i-ar pune în pericol pe toți cei care fac parte din emisfera occidentală", a declarat Mike Pence într-un discurs rostit în fața a 600 de persoane în biserica catolică din Doral, inima comunității venezuelene din Miami (Florida).

"Nu putem lăsa să se întîmple aceasta și nu vom lăsa să se întîmple aceasta", a lansat Pence. "Prin colaborarea cu aliații noștri din regiunea latino-americană, Statele Unite se vor lupta și îi vor învinge pe toți cei care îndrăznesc să le amenințe bunăstarea", a declarat el.

Vicepreședintele american a estimat că o "prăbușire" a Venezuelei ar "antrena o creștere a traficului ilegal de droguri, cu consecințele sale ucigașe", un risc evocat deja de președintele Donald Trump.

Mike Pence a rostit acest discurs la Miami la puțin timp după revenirea dintr-un turneu în Columbia, Argentina, Chile și Panama, în cadrul căruia criza din Venezuela a constituit unul din principalele subiecte de discuție.


Venezuela traversează o profundă criză economică, politică și instituțională. Președintele Nicolas Maduro, extrem de nepopular potrivit sondajelor, se confruntă de peste patru luni cu manifestații ale opoziției care îi cere demisia. 125 de persoane au fost ucise în cursul acestor acțiuni de protest.

În discursul său, Pence nu a menționat, așa cum a făcut Donald Trump, posibilitatea unei "opțiuni militare" a Statelor Unite în ceea ce privește criza din Venezuela.

Acest avertisment din partea președintelui american a provocat emoție și îngrijorare în multe țări din America Latină, inclusiv în rîndul celor care nu aprobă acțiunile regimului președintelui Maduro.

Mike Pence a dat asigurări că SUA nu vor lua decizii unilaterale pe acest subiect: 'America First' ("America înainte de toate"), unul dintre sloganurile de campanie ale lui Donald Trump, nu înseamnă "America singură", a declarat vicepreședintele american.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?