X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

În Moldova vor fi restabilite sistemele centralizate de termoficare

26 iun. 2013,, 10:50   Societate
3655 0
Foto : libertatea.ro
Un program de finanţare a lucrărilor de reabilitare a sistemelor de încălzire centralizată în oraşele Republicii Moldova, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a fost prezentat marţi, în cadrul unui atelier de lucru desfăşurat la Ministerul Economiei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la serviciul de presă al ministerului de ramură, viceministrul Economiei, Tudor Copaci, a declarat că unul dintre obiectivele Ministerului Economiei este reducerea intensităţii energetice pînă la un nivel competitiv cu ţările Uniunii Europene.

"Este îngrijorător şi faptul că circa o treime din veniturile medii ale consumatorilor din Republica Moldova sînt cheltuite pe resurse energetice. De aceea, întreprindem acţiuni concrete, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, pentru a reduce impactul tarifelor asupra consumatorilor", a declarat Tudor Copaci.

Reprezentantul BERD, Johan Fredholm, a menţionat că scopul studiului prezentat este identificarea proiectelor fezabile pentru finanţare din partea BERD şi altor donatori. Oficialul a declarat că există un interes sporit atît din partea BERD, cît şi a altor donatori pentru acest sector, deoarece acesta este crucial pentru Republica Moldova.

De menţionat că, în afara municipiului Chişinău, există 12 localităţi cu sisteme de încălzire centralizată. Este vorba despre Bălţi, Ungheni, Comrat, Cahul, Călăraşi, Orhei, Anenii Noi, Glodeni, Ştefan Vodă, Criuleni, Cimişlia şi Taraclia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?