X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Judocanul Eugen Matveiciuc a avut o întrevedere cu Masanobu Yoşii

18 aug. 2017,, 18:31   Sport
2486 0

Proaspătul campionul mondial de judo printre cadeţi, Eugen Matveiciuc, a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoşii.

În cadrul întîlnirii oficialul a declarat că este încîntat de performanţa obţinută de sportivul nostru la competiţia de la Santiago-de-Chile şi i-a înmînat o diplomă.

"Este un gest foarte frumos din partea lor. Sunt foarte mulţumit că am primit asemenea cadou. Sper ca pe viitor nu îi voi dezamăgi şi voi continua să obţinut rezultate bune", a spus judocanul, Eugen Matveiciuc.

"Recent, antrenorii japonezi au efectuat antrenamente aici şi imediat Eugen a luat această medalie de aur. Imediat se văd rezultate. Asta reprezintă întărirea relaţiilor de prietenie între Japonia şi Moldova", a afirmat ambasadorul Japoniei în RM, Masanobu Yasnii.

"Am fost invitaţi de ambasada japoneză să tragem concluziile din colaborarea Federaţiei Moldoveneşti de Judo şi părţii japoneze, care ne ajută şi ne susţin cu kimono-uri pentru copii, cărţi de judo", a comunicat vicepreşedintele FM de Judo, Victor Florescu.


Federaţia naţională de profil a primit de la japonezi manuale specializate pentru instruirea antrenorilor de judo.

Conducerea forului naţional a anunţat că vrea să organizeze în luna noiembrie, în Japonia, un cantonament pentru judocanii moldoveni.

"Pînă în 2020, pînă la Jocurile Olimpice, să avem minimum cîte o plecare - două pe an în Japonia. Acolo creşti din punct de vedere al prizelor şi al strategiei în judo", a spus secretarul FM de Judo, Valeriu Duminică.

La începutul acestei săptămîni, performerul momentului, Eugen Matveiciuc, s-a întîlnit cu liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Cei doi au abordat subiectul performanţei atinse de tînărul judocan şi cum succesul său ar putea contribui la îmbunătăţirea imaginii ţării şi a sportului moldovenesc în lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?