X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Ghimpu începe lupta cu contrabanda (VIDEO)

24 iun. 2013,, 12:28   Politică
3188 1
Foto: inprofunzime.md
Membrii Partidului Liberal din Moldova propun ca de-a lungul rîului Nistru să fie instalate posturi vamale și fiscale care pot asigura controlul fluxului de mărfuri și cetățeni prin hotarele de est. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă liderul PL, Mihai Ghimpu, care consideră că acțiunea este necesară în contextul Summitului de la Vilnius, unde se va discuta despre parafarea Acordului de asociere al R. Moldova cu UE.

Liderul PL susține că UE nu va accepta ca prin Moldova în UE să vină mărfuri necontrolate din Rusia și Asia, precum și cetățeni, relatează NOI.md.

“PL propune instalarea posturilor vamale și fiscale de-a lungul rîului Nistru. Doar aceste posturi pot asigura controlul fluxului de mărfuri și cetățeni prin hotarele de est. Nu vor accepta ca prin teritoriul nostru sa vina mărfuri din Rusia”, a opinat Mihai Ghimpu.

De asemenea, Ghimpu susține că aceste posturi at trebui să se afle acolo pînă la rezolvarea conflictului transnistrean.

“Asta nu însemnă frontiere. Frontiera este la hotar cu Ucraina. Aceste posturi trebuie instalate pe o perioada pînă la rezolvarea conflictului transnistrean. Altfel nu vedem cum putem asigura controlul fluxului de mărfuri și cetățeni”, a spus Ghimpu.

Anterior liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că este contrabandă şi ceea ce intră şi ce iese din ţară. Mai mult, acesta spune că există două tipuri de contrabandă: la export, care ocoleşte vama prin Transnistria, prin Albiţa, şi cea care ”se face cu vameşii”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?