Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Dorin Chirtoacă: ”Reforma integrării europene” este un balon de săpun

23 iun. 2013,, 15:12   Politică
25079 8
Foto: flux.md
„Istoria de succes” a Moldovei ascunde furturi și scopuri egoiste. Această opinie a fost exprimată de către primarul de Chișinău, prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

În discursul său Chirtoacă a criticat intenția autorităților centrale de a lua de la municipiu 1 miliard 700 de milioane de lei pentru reforma educației, spunînd că acesta este un balon de săpun, care, de fapt, nu aducedecît rău.

"Este un balon de săpun frumos cu denumirea ”reforma integrării europene”, iar de fapt, se duc acțiuni subversive împotriva oponenților politici, în scopul de a-și satisface propriile interese și a-și ascunde incapacitatea de a strînge bani la buget", a declarat Chirtoacă.

Potrivit lui, "povestea de succes a Republicii Moldova reprezintă multe furturi și ascunderea gunoiului sub covor, deoarece europenii vor avea de suferit în cazul în care toată mizeria care se petrece la noi va ieși la suprafață".

Primarul general a spus că oficialii europeni vor trebui să raporteze cu privire la situația din "Parteneriatul Estic" și "vor trebui să răspundă la întrebarea din ce motiv în cele șase țări ale"Parteneriatului Estic" în care s-a investit enorm nu se vede rezultatul".

"Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Ucraina și Belarus au decăzut și a rămas Moldova, trasă de urechi cu orice preț, pentru a arăta munca lor în ultimii 4-6 ani. Altfel, oficialii europeni vor fi întrebați unde au dispărut banii și ce politică a fost promovată în Europa de Est, că "Parteneriatul Estic" a dat faliment", a subliniat el.

Liberalul a concluzionat că "anume din acest motiv în Republica Moldova totul se ascunde și se încearcă să meargă înainte, vorbind despre "povestea de succes", dar în realitate aici nu este nimic altceva decît furt".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?