Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Facebook: Datele personale ale6 milioane de utilizatori ai reţelei au fost expuse

23 iun. 2013,, 11:21   Ştiinţă şi IT
3709 0
Foto: rufox.ru
Facebook a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail ale unui număr de 6 milioane de utilizatori ai reţelei de socializare, informaţiile putînd fi accesate de persoane neautorizate de-a lungul anului trecut, a anunţat vineri compania, potrivit comunicatului de presă al companiei.

Facebook a spus că scurgerile de informaţii au început în 2012 din cauza unei probleme tehnice apărute în uriaşa sa arhivă de contacte, care conţine informaţii personale colectate de la cei 1,1 miliarde de utilizatori pe care reţeaua de socializare îi are la nivel mondial.

Din cauza acestei probleme, utilizatorii Facebook care descărcau date de contact despre persoanele pe care le aveau în lista lor de prieteni primeau şi informaţii adiţionale, la care nu ar fi trebuit să aibă acces.

Chiar dacă problemele tehnice au fost rezolvate, oficialii Facebook spun: "Sîntem supăraţi şi jenaţi de ceea ce s-a întîmplat şi vom munci de două ori mai mult pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întîmpla".

Facebook a dezvăluit recent că a primit din partea autorităţilor americane, în al doilea semestru al anului 2012, între 9.000 şi 10.000 de cereri de informaţii despre utilizatori, dînd asigurări că nu s-a conformat în mod sistematic acestor solicitări. Cererile anchetatorilor erau fondate pe fapte care merg de la dispariţia unui copil pînă la presupuse ameninţări teroriste, trecînd prin delicte minore, după cum a relatat AFP pe 15 iunie. Numărul de conturi vizate variază între 18.000 şi 19.000 în aceeaşi perioadă a ultimelor şase luni ale lui 2012, a precizat Facebook fără a dezvălui de cîte ori a răspuns acestor cereri.

Facebook a dat însă asigurări că protejează "agresiv" informaţiile despre utilizatorii săi. "Adeseori, respingem imediat astfel de cereri sau îi cerem administraţiei să le reducă substanţial numărul sau le dăm, de la caz la caz, mai puţine informaţii decît ne cer. În orice caz, ne conformăm strict la ceea ce prevede legea", au anunţat oficialii Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?