X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Ghimpu, acuzat că a provocat retragerea a 1 miliard lei de la BEM (VIDEO)

21 iun. 2013,, 13:44   Politică
6805 5
Foto : noi.md
Liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, neagă implicarea liderului PLDM Vlad Filat în situația de la Banca de Economii. În cadrul unei pauze în Parlament, Streleț a spus că 96% din creditele neperformante la BEM au fost acordate de fostul președintele al băncii, Grigore Gacichevici, iar 4% - de consiliul de administrare. Astfel, Streleț califică drept declarații provocatoare acuzațiile lui Ghimpu, care consideră că Filat este implicat în această schemă, relatează NOI.md.

„Declarațiile provocatoare precum că fostul prim-ministru este implicat sînt total lipsite de sens. Este constatat și în raportul comisiei de anchetă că Vlad Fiat și PLDM nu este implicat și este un fapt evident. Din cauza declarațiilor halucinante, s-au retras 1 miliard de lei din aceasta bancă. Însă chiar și cu această cifră, BEM este o instituție bine stabilită în economia bancară”, a spus Streleț.

Liderul fracțiunii PLDM a ezitat să spună cine sînt agenții economici care au luat creditele de la BEM, specificînd că este obiectul unei urmăriri penale. „Domnul Ghimpu încearcă cu orice preț să isterizeze situația de la BEM. Afirmațiile lui au dus la un număr mare de retragere a depozitelor. El trebuie să-și caute toate averile, dar nu cred că-i ajunge, ca să se achite cu cetățenii”, a spus Streleț.

Președintele PL susține că liderul PLDM Vlad Filat se face inovat de situația de la BEM, care a dus la prejudicierea statului cu un miliard de lei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?