X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Paintball – o ocupație pasionantă pentru amatorii de sporturi extreme (VIDEO)

19 iun. 2013,, 13:30   Sport
5149 1
Foto : paintballguide.co.uk
În zilele noastre pe nimeni nu mai miră bărbații în toată firea pasionați de jocuri pentru copii. Însă astăzi vom povesti despre un sport neobișnuit, care amintește de un joc pentru copii, și despre participanții la acest joc. Sportivii sînt echipați în camuflaj militar, principalul obiect sportiv este markerul pneumatic care împușcă cu bile cu vopsea, iar scopul jocului constă în a nimeri în adversari. Este vorba despre paintball – un joc pentru maturi, distracție și principalul – sport extrem.

Paintballul este un joc sportiv care imită o acțiune militară nu prea mare pe un anumit teritoriu. Participanții împușcă unul în altul cu bile cu vopsea. Acest sport reprezintă o variantă excelentă de odihnă activă, o posibilitate de a demonstra calitățile fizice și cele de lider.

În Moldova acest sport a apărut acum 15 ani. Atunci participanții foloseau arme de jucărie, imitînd o confruntare reală. În prezent, paintballul este accesibil pentru fiecare. Numai în Chișinău există circa 30 de cluburi de paintball. Pentru a practica acest sport, este nevoie doar de posibilități financiare și dorință.

În paintball se joacă pe runde. În fiecare rundă două echipe încep acțiunile militare din părți deferite ale poligonului. Particapanții în care a nimerit bila cu vopsea sînt eliminați, scopul jocului constînd în eliminarea tuturor sportivilor echipei adverse. Aceast joc necesită eforturi fizice considerabile, de aceea nu avea cum să nu devină sport.

Pentru practicarea paintballului sportiv este nevoie de o arenă specială, care diferă cardinal de poligonul pentru paintballul tactic. În primul rînd, acțiunile se desfășoară de un gazon natural sau artificial, iar toate ascunzișurile sînt gonflabile. Există, de asemenea, și echipament special.

În Moldova paintballul sportiv a apărut recent, iar în țară nu există niciun antrenor profesionist. Unica echipă din Moldova a participat doar la trei competiții, însă chiar și așa a fost destul pentru a urca considerabil în ratingul mondial.

Deocamdată, sportivii moldoveni au participat doar la competiții nu prea mari
în Ucraina. Pentru a participa la turnee de amploare, e nevoie de bani și experiență. În Moldova este imposibil de efectuat antrenamente normale, deoarece nu există un teren pentru paintball.

După ce și-a încercat puterile în competiții și a înțeles că Moldova are mari perspective în domeniul paintballului sportiv, federația de profil și-a îndreptat toate eforturile pentru construcția unei arene sportive. Deocamdată, totul este ținut în secret, însă se cunoaște cu siguranță, că în scurt timp, în Moldova vor putea fi efectuate nu doar antrenamente, ci și organizate competiții la paintball sportiv.

De menționat că acest sport poate fi practicat doar de la vîrsta de 14. De la vîrsta adolescenței sînt admise și fetele, însă în Moldova paintballul este un sport exclusiv masculin.

Trebuie remarcat că paintballul este un sport periculos, care poate cauza diferite traumatisme, inclusiv fracturi, mai ales dacă nu este practicat cu respectarea regulilor.

În prezent, în Moldova activează circa 10 cluburi, unde poate fi practicat paintballul tactic, însă acestea practic nu organizează competiții între ele. Federația de Paintball nu poate explica de ce cluburile nu organizează competiții.

Federația de Paintball din Moldova dorește să fie create cît mai multe echipe și să fie organizat un campionat propriu la paintball sportiv.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?