X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O infecție periculoasă este foarte răspîndită în Turcia. Copiii, cei mai afectați

2 aug. 2017,, 18:19   Externe
6459 0

O familie din Ucraina care s-a odihnit pe una dintre stațiunile din Turcia a contractat virusul periculos Coxsackie, care se caracterizează prin febră ridicată și erupții cutanate.

Despre teribilul incident a scris pe pagina sa de Facebook deputatul ucrainean Vitali Kuprii, relatează obozrevatel.com.

Potrivit politicianului, care îl citează pe prietenul său, acela s-a pomenit într-o situație dificilă într-una dintre stațiunile din Turcia. „Am sosit în Turcia pe 20 iulie. În ziua a treia copilul mai mic s-a molipsit de virusul Coxsackie, dar atunci medicii nu au spus ce e asta. După aceea ne-am îmbolnăvit toți. Acum sînt bolnav eu, boala e cumplita: 4 zile cu temperatura de 40 de grade, bășici de mărimea unui bob de mazăre pe tot corpul, care se sparg, nu pot dormi deja a treia zi, plus diareea. Și așa a fost cu toți membrii familiei”, a scris bolnavul, adăugînd că „hotelul nu recunoaște nimic”.

„Boala asta e contagioasă. Perioada de incubație este de la 10 zile la cîteva luni și se transmite pe calea aerului și prin picături. Și plecăm la Kiev la 3 august”, avertizează victima. Bărbatul menționează că hotelul refuză să ajute. „În hotel se află aproximativ o mie de oameni, fiecare al treilea copil este sau a fost bolnav, dar nimeni nu recunoaște acest lucru”, spune el.

„Virusul poate ajunge masiv în Ucraina simplu, printr-un avion, și nimeni nu face nimic. Fac apel la consul pentru ajutor, dar vreau ca toți să afle despre problemă”, a adăugat victima, care a postat o fotografie ce arată modul în care virusul se răspîndește și care sînt simptomele. Mai tîrziu consulul general al Ucrainei la Istanbul, Aleksandr Gaman, a comentat situația.


Imediat unii comentatori activi sfătuiau oamenii să nu meargă acolo, alții – să fie chemat consulul. Totuși, mulți spun că acest virus a fost contractat în Ucraina, fără a merge la stațiunile turcești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?