X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

SFS amintește: Contravenienții riscă să fie penalizați

31 iul. 2017,, 18:10   Societate
2629 0

Serviciul Fiscal de Stat continuă campania de informare a contribuabililor ,,Activează legal – activează în siguranță”, recomandîndu-le să-și onoreze benevol angajamentele fiscale, precum și îi avertizează asupra aplicării amenzilor pentru contravenienți, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al SFS, în cadrul rundei a treia a campaniei, care se va desfășura pe întreg teritoriul țării și va dura pînă la 15 august, angajații SFS vor difuza pe 38 de piețe ale municipiului Chișinău circa 5 mii de pliante informaționale despre amendamentele la Codul fiscal referitoare la formele organizatorico-juridice ale antreprenoriatului. Ei vor informa, de asemenea, antreprenorii, care doresc să facă comerț cu amănuntul sau să presteze servicii populației, despre pașii ce trebuie să-i întreprindă pentru a munci legal, precum și vor face recomandări generale și vor relata despre cerințele față de utilizarea aparatelor de casă și control. Încă 5 mii de pliante vor fi difuzate pe alte piețe ale țării.

Reprezentanții SFS au menționat că în cadrul celor două campanii analogice, care au avut loc în iunie, au fost întocmite 619 procese verbale, în baza încălcării Codului contravențional, dintre care 95 de procese verbale au fost întocmite în municipiul Chișinău, 234 – în zona de Nord a țării, 62 – la Sud și 219 în Centrul Moldovei.

În privința agenților economici care nu au respectat legislația în vigoare au fost aplicate sancțiuni în sumă de 1,4 milioane de lei (Chișinău – 496 de mii de lei, în zona de Nord – 162 de mii de lei, zona Centru – 516 mii lei și zona Sud – 227 de mii de lei).

În afară de aceasta, au fost aplicate sancțiuni cu privire la contravenție în sumă de 1,5 milioane de lei. Printre neregulile depistate se numără: abateri la disciplina de casă, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, neprezentarea la prima cerere a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul SFS a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare, vînzarea mărfii fără timbru de acciză sau cu timbrul de acciză falsificat ori nevalabil etc.

SFS informează: în urma acțiunilor de popularizare vor urma și alte verificări ale legalității desfășurării activității de întreprinzător de către persoanele fizice. Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației riscă amenzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?