Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

PCRM: Agricultura din Moldova se află în situație catastrofală

17 iun. 2013,, 14:26   Societate
2062 0
Foto : gazetadesud.md
Evaluarea complexă și multilaterală a dezvoltării social-economice a localităților rurale și sectorului agrar al Republicii Moldova denotă o catastrofă umanitară. La sate are loc restabilirea tipului neofeudal de gospodărire, iar de facto, sectorul agrar din Moldova se nimicește. Această concluzie se conține în hotărîrea adoptată la cea de-a VI-a Plenară a Comitetului Central al PCRM.

”Din trimestrul I al anului 2012, Moldova, pentru prima dată în ultimele decenii, a încetat să-și mai asigure de sine stătător securitatea alimentară. Volumul importului de produse alimentare depășește volumul exportului. De asemenea, pentru prima dată în ultimele decenii, în Moldova a fost sistată producția pîinii sociale, fără niciun fel de compensație”, se menționează în hotărîrea difuzată de serviciul de presă al PCRM.

În legătură cu aceasta, Plenara a dispus deputaților PCRM să elaboreze și să prezinte Parlamentului două acte normative de bază: Legea privind utilizarea solului și Legea privind arendarea terenurilor cu destinație agricolă. Aceste măsuri urmează să devină principalii factori stimulatori pentru procesul de consolidare a terenurilor, creșterea investițiilor în sectorul agrar.

Plenara a mai dispus crearea unui grup de lucru pentru elaborarea și prezentarea programului economic și social-umanitar ”Satul modern. Revoluţia agrară şi dezvoltarea echitabilă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?