X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Oleg Reidman: Autoritățile moldovene NU iau propriile decizii

15 iun. 2013,, 12:21   Politică
4239 0
Foto : nit.md
Recent ministrul economiei, Valeriu Lazăr, a declarat la postul de televiziune Publika, că aderarea Republicii Moldova la al treilea pachet energetic a fost adoptată de către Comisia Europeană. Potrivit fostului consilier prezidențial pe probleme economice, deputat PCRM Oleg Reidman, o astfel de soluție doar ar agrava relațiile cu Gazprom.

"Aderarea la al treilea pachet energetic înseamnă doar o continuă tensiune cu Gazprom-ul și nu va scădea prețul la gazele naturale. Este prematur să ne alăturăm pe deplin la al treilea pachet energetic, pentru că nu avem surse alternative de combustibil. Prin urmare, avem nevoie de furnizori de gaz separat, transportatori de gaz separat și așa mai departe, "- a declarat Reidman pentru "Pulsul zilei".

În discursul său, Lazăr a subliniat că "aceasta decizie a noastră a fost salutată, susținută și chiar inspirată de partenerii noștri europeni, deoarece a fost decizia Comisiei Europene". "Dificultățile Moldovei în negocierile cu Rusia privind livrările de gaz sînt o parte a dialogului Moscova-Bruxelles. Sîntem parte a unei piețe energetice pan-europene, sîntem membri ai Comunității Energetice", - a spus ministrul.

"Lazăr doar a confirmat că deciziiile pe care le adoptă guvernul Republicii Moldova nu sînt independente. Și inspirarea noastră la astfel de decizii este o încercare de a aduna jăraticul străin cu mîinile noastre", - a comentat Reidman declarațiile ministrului economiei.

"Această decizie nu este profitabilă pentru noi nici astăzi, nici în următorii 20-30 de ani, ", - a concluzionat deputatul PCRM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?