X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ședinţa extraordinară a APG desfășurată cu ușile închise

18 iul. 2017,, 18:20   Politică
1919 2

Şedinţa extraordinară a Adunării Populare a Găgăuziei (APG), care a fost iniţiată săptămîna trecută de 11 deputaţi ai autonomiei, a fost înlocuită marţi cu o adunare închisă a deputaţilor.


Speakerul APG, Vladimir Cîssa, a spus la începutul şedinţei transmise online că în sală sînt prezenţi 11 din cei 35 de deputaţi.

"Astăzi nu avem cvorum, de aceea nu putem asigura activitatea APG. Înţeleg dorinţa unor deputaţi de a vorbi. Dar vă asigur că, dacă pachetul legilor găgăuze va fi adoptat de Parlamentul Moldovei pe 21 iulie, imediat voi convoca personal şedinţa extraordinară a APG. Iar acum nu văd motiv", a spus el, invitînd insistent presa să părăsească sala.

Deputatul Gheorghe Leiciu a propus ca în loc de şedinţă extraordinară să fie desfăşurată şedinţa închisă a deputaţilor, căci "trebuie să discutăm, chiar şi cu uşile închise, ceea ce se întîmplă în APG".

Pentru convocarea şedinţei extraordinare a APG au votat 11 deputaţi. Ei consideră că Parlamentul Moldovei tergiversează intenţionat adoptarea pachetului de legi privind separarea atribuţiilor între Parlamentul republicii şi cel al regiunii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?