Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Descoperire importantă în ceea ce priveşte INVIZIBILITATEA. VIDEO

12 iun. 2013,, 14:06   Ştiinţă şi IT
3614 0
Foto : novate.ru
Oamenii de ştiinţă chinezi au inventat o nouă tehnologie prin care obiectele devin invizibile, precum in celebra serie Harry Potter. Ei au conceput o mantie de invizibilitate care a facut posibila dispariţia unui peşte auriu şi a unei pisici.

Cercetătorii chinezi susţin că dispozitivul inventat reprezinta un pas important pentru ştiinţa, potrivit The Guardian.

Oamenii de ştiinţa conduşi de Baile Zhang de la Universitatea de Tehnologie Nanyang din Singapore au creat aceasta mantie de invizibilitate cu ajutorul unor panouri subţiri de sticla, ce fac posibilă dispariţia obiectelor.

Dispozitivile ascund obiectele numai din anumite unghiuri. Recenta reuşita este superioară versiunilor anterioare, unde au lucrat cu o lumină polarizată sau cu microunde.

Cercetătorii cred că s-ar putea realiza astfel de mantii de invizibilitate, care ar face sa dispara obiectele, indiferent de tipul de lumină. Ei susţin ca dispozitivele s-ar putea folosi in domeniul securitaţii, divertismentului şi în aplicaţiile de supraveghere.

În anul 2011, o echipa de cercetători de la Universitatea Birmingham, condusă de Sir John Pendry, a arătat că mantiile de invizibilitate ar putea fi realizate şi din cristale naturale de calcit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?