X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Timofti nu exclude implicarea grupărilor criminale în acapararea sistemului bancar

11 iun. 2013,, 12:22   Politică
2737 1
Foto : inprofunzime.md
Preşedintele ţării Nicolae Timofti susţine că toate instituţiile statului care au tangenţe cu sistemul bancar, au fost obligate să fie în permanentă atenţie asupra acestui sistem. Despre aceasta a declarat şeful statului, după şedinţa Consiliului Superm de Securitate, unde au fost audiate rapoarte privind asigurarea securității sectorului bancar, relatează NOI.md.

Şeful statului a spus că în cadrul şedinţei au fost înaintate şi unele propuneri care ar stopa acţiunile care pun în pericol securitatea sistemului bancar din Moldova.

“Vom reuşi să prevenit acapararea de către diferite grupări criminale acele bunuri care nu le aparţin. Tot ceea ce se întîmplă nu se întămplă fără participarea anumitor oameni. De accea , Procuratura , Centrul Naţional Anticorupţie, toate lucrează pentru a idetifica persoanele respective. ” a spus Timofti. Întrebat dacă este mulţumit de felul în care unele instituţii au acţionat , Timofti a spus că “sînt neajunsuri iîn actibitatea mai multor organe”.

În acelaşi timp, preşedintela Parlamentului Igor Corman a spus că este nevoie de o cooperare strînsă între toate instituţiile statului care se ocupă de sistemul bancar.

Este nevoie să fie o cunlucrare foarte strînsă. Ei sa actioneze foarte promt. Nu sînt motive de panică, situaţia este sub control” a spus Corman.

MAIB a anunţat că este supusă unui atac fără precedent şi anume preluarea ilicită a unor importante pachete de acţiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?