X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul a înăsprit regulile de acordare a cetăţeniei Moldovei

10 iul. 2017,, 13:00   Politică
5135 5

Parlamentul a înăsprit regulile de acordare a cetăţeniei Moldovei. Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, care este autorul iniţiativei legislative, susţine că, după liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova în spaţiul Shengen, cetăţenia moldovenească a devenit mai atractivă.

"Prin urmare, se atestă o sporire esenţială a numărului solicitanţilor de cetăţenie, dar şi a tentativelor de obţinere a acesteia prin fraudă, prezentînd documente false", se arată în nota informativă.

Pînă acum, cererea pentru dobîndirea sau redobîndirea cetăţeniei RM era adresată Preşedintelui şi se depunea personal sau prin mandatar, ultimul dispunînd de procură autentificată de notar. După adoptarea amendamentelor, depunerea cererii de dobîndire a cetăţeniei RM prin mandatar nu va mai fi posibilă.

"Eliminarea posibilităţii de dobîndire a cetăţeniei în bază de mandat va constitui o oportunitate pentru eliminarea cazurilor ilicite de obţinere a cetăţeniei, va contribui la consolidarea securităţii Republicii Moldova în vecinătatea estică a Uniunii Europene", menţionează ministerul.

O altă modificare prevede excluderea din lista de documente necesare pentru dobîndirea şi redobîndirea cetăţeniei a adeverinţei privind neapartenenţa la cetăţenia anterioară sau a adeverinţei despre aprobarea renunţării la această cetăţenie. Totodată, va fi recunoscut cetăţean al Republicii Moldova copilul născut pe teritoriul statului din părinţi beneficiari de protecţie internaţională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?