X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Artefacte ce provin din misiunea lunară Apollo 11 vor fi scoase la licitație

7 iul. 2017,, 04:30   Externe
1842 0

Mai multe artefacte ce provin din misiunea spațială Apollo 11, inclusiv un sac de depozitare a eșantioanelor recoltate de pe Lună, vor fi puse în vînzare în cadrul unei licitații ce fi organizată la New York, în iulie, de casa Sotheby's, a anunțat miercuri presa americană, citată de Xinhua.

Licitația, denumită "Space Exploration", va avea loc pe 20 iulie și reprezintă primul eveniment de acest tip organizat de casa Sotheby's. O licitație similară, prin care au fost puse în vînzare obiecte folosite în cadrul unor misiuni spațiale, a fost organizată de Rusia în urmă cu două decenii.

Licitația din Statele Unite va include 173 de loturi și va avea loc în ziua în care se vor împlini 48 de ani de la aselenizarea reușită în cadrul misiunii Apollo 11. Printre obiectele scoase la vînzare se află și o fotografie din 1855 — ce prezintă o imagine cu Luna — realizată cu peste 100 de ani înainte ca primul om să pășească pe Lună.

Un sac de depozitare a mostrelor de material selenar recoltate în timpul misiunii Apollo 11, folosit de astronautul american Neil Armstrong, conține încă în interiorul său mostre de praf și scoarță lunară. Acest obiect a fost estimat la un preț ce ar putea ajunge la 4 milioane de dolari, potrivit experților casei Sotheby's.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?