Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Japonia va aloca Moldovei 50 milioane de euro pentru procurarea utilajului medical modern

6 iun. 2013,, 11:15   Societate
3280 0
Foto : noi.md
Republica Moldova va primi din partea Japoniei un credit de 50 milioane de euro pentru realizarea proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor medicale”. Proiectul prevede achiziționarea utilajului medical modern pentru 5 spitale și 11 centre de medicină din Moldova.

Se preconizează că Japonia va oferi creditul de 49,3 mil. euro pe o perioadă de 40 de ani, cu o perioadă de grație de 10 ani și o rată a dobînzii de 0,1-0,2% anual. Cu acești bani urmează să fie procurat utilaj medical pentru Spitalul Clinic Republican, Centrul Mamei și Copilului, Centrul Național Științifico-Practic de Medicină de Urgență, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Municipal ”Sfînta Treime”, precum și pentru centrele de medicină din Chișinău, Bălți, Edineț, Soroca, Ungheni, Hîncești, Cahul, Găgăuzia.

Utilajul va fi livrat de executorul proiectului, aprobat de partea japoneză. Proiectul urmează să fie realizat pînă în iunie 2015. Potrivit Ministerului Sănătății, în prezent, circa 25% din utilajul medical din spitalele din Moldova este de producție sovietică. Totodată, circa 80% din utilajul medical, indiferent de locul producerii, este învechit și necesită a fi schimbat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?