X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Judecătoria militară a condamnat 13 foşti militari pentru acte de violenţă şi şantaj comise în privinţa colegilor

5 iun. 2013,, 16:00   Societate
3878 0
Foto: mpinteractiv.ro
Treisprezece foşti militari ai Brigăzii 1 Infanterie Motorizată din mun. Bălţi a Armatei Naţionale au fost condamnaţi pentru acte de violenţă şi şantaj comis în privinţa colegilor.

Potrivit Agenţiei "Infotag" care face referire la serviciul de presă al Procuraturii Generale, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013 inculpaţii au aplicat în privinţa la 23 de militari cu termenul de încorporare mai mic acte de violenţă fizică şi psihică.

Victimele erau maltratate şi urmau să îndeplinească însărcinările militarilor cu termen mai mare în serviciul militar, să nu-i denunţe superiorilor, dar şi să le transmită ţigări, dulciuri şi bani.

Pentru acţiunile lor, militarii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 3 şi 5 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepselor pentru 3 şi 4 ani.

Prin aceeaşi sentinţă, Judecătoria militară le-a stabilit inculpaţilor amenzi în mărime de 500 şi 1000 de unităţi convenţionale. Tot pentru tortură, un militar prin contract al Brigăzii 2 Infanterie motorizată din cadrul Ministerului Apărării în grad militar - maior, a fost condamnat pentru acte de violenţă săvîrşite asupra militarilor la trei ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de 2 ani. Acesta a bătut trei soldaţi.

În forţele armate ale RM sînt în jur de şase mii de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?