Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Ghimpu despre promisiunea dată de Filat Rusiei: A spus “Все делаю по плану”

4 iun. 2013,, 13:16   Politică
5094 0
Foto: galbur.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că fracțiunea parlamentară a PL va participa la votarea tuturor legilor care vin să apropie Republica Moldova de Uniunea Europeană, însă PL nu va ceda în lupta împotriva celor care fură statul, menționînd că “cu minciuna și cu hoția nu vede Moldova Uniunea Europeană”.

Despre aceasta a declarat liderul PL în cadrul unei conferințe de presă în care a explicat motivele pentru care PL nu face parte din Coaliția de Guvernare Pro-Europeană, relatează NOI.md.

Ca și anterior, liderul PL a lansat acuzații la adresa liderului PLDM, fostului prim-ministru Vlad Filat, care, potrivit lui Ghimpu, ar fi executat ordinul Rusiei atunci cînd a provocat criza în Republica Moldova.

“Filat a avut o întîlnire cu ambasadorul Federației Ruse. Un membru PLDM a plecat la Moscova în preajma denunțării acordului. Și pe data de 9, după ce Filat a semnat la 5 decembrie decizia despre pregătirea de marcarea aniversării a 70-a a victoriei obținute în Marele Război pentru Apărarea Patriei, Rogozin a venit, a umilit statul și poporul și Vlad Filat s-a întîlnit cu el la un restaurant. Acolo pe Filat l-au auzit spunînd “Все делаю по плану” (fac totul conform planului – n.r.). Asta a avut în vedere înlăturarea PL de la actul guvernării, ceea ce își dorește Rusia încă de cînd eram președinte interimar”, a menționat Ghimpu.

Liderul PL l-a acuzat pe Vlad Filat că „așa cum a pus în pericol cursul european al Moldovei, la fel va pune în pericol și viitorul Coaliției pro-europene”. Liderul PL s-a mai arătat indignat de faptul că PD a admis ca la semnarea acordului privind constituirea coaliției să participe Ion Hadârcă, care a fost exclus din PL.

„Cum să înțeleg această mișcare a PD-ului – punînd această semnătură? Nu cumva au și ei contribuție la ce se întîmplă, numai că o fac mai fin? Ce fel de coaliție pro-europeană, cînd din start se vede că semnătura lui Hadârcă este nulă și nu are nicio putere juridică?”, s-a întrebat cu nedumerire Ghimpu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?