Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Voronin: Diacov i-a șantajat pe democrați

4 iun. 2013,, 10:20   Politică
3807 1
Foto: wordpress.com
Noua coaliție de guvernare a fost creată ca urmare a unor acțiuni de șantaj. Cel puțin asta declară președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. Liderul PCRM susține că Dumitru Diacov și-a constrîns colegii din partid să formeze o nouă majoritate parlamentară alături de liberal-democrați, în caz contrar i-a amenințat că el și alți cinci deputați vor părăsi fracțiunea parlamentară, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui, în noapte din 29 spre 30 mai, înainte să fie anunțată crearea Coaliției de Guvernare Pro-Europeană, au fost purtate discuții aprinse între liberal-democrați și democrați, la care ar fi participat și șeful Delegației UE la Chișinău, Dirk Schuebel.

„Diacov i-a terorizat pe democrați. Dacă ei nu ar fi acceptat propunerile lui, niște aberații, dacă nu vor face coaliție cu liberal-democrații, atunci el și încă 5 deputați vor părăsi fracțiunea și Partidul Democrat. Diacov lucrează în orele nocturne. El toată noaptea îi apropia pe democrați de liberal-democrați. Acolo tot atîrna de un fir de ață”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Comunistul spune că un rol aparte în vederea creării noii coaliții au avut oficialii europeni, implicit comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule, care în cadrul vizitei la Chișinău i-ar fi presat în acest sens pe liderii politici de la Chișinău. „Și Dirk Schuebel a stat cu PD și PLDM toată noaptea. Ei au fost constrînși de europeni să facă coaliție”, a adăugat liderul opoziției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?