Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Guvernul Leancă intenționează să intensifice procesul de privatizare a proprietății de stat

31 mai. 2013,, 16:55   Economie
2806 4
Foto : gov.md
Noul guvern intenționează să intensifice procesul de privatizare a patrimoniului de stat din domeniile liberalizate în baza licitaţiilor deschise, anunţate şi transparente. Această prevedere se conține în programul noului Cabinet de Miniștri condus de Iurie Leancă. Conform documentului, în afară de aceasta, drept obiectiv al Guvernului figurează implementarea efectivă şi extinderea domeniilor de aplicare a mecanismului de parteneriat public-privat.

Printre acțiunile prioritare ale noului guvern au fost numite: continuarea implementării programului de privatizare şi restructurare a sectorului
public al economiei printr-un proces competitiv şi transparent; dezvoltarea instrumentelor aferente privatizării (cesionarea, franciza, leasingul etc.);
eficientizarea utilizării patrimoniului public prin restructurarea şi modificarea
profilului întreprinderilor nerentabile, aplicînd principiul parteneriatului public-privat.

De asemenea, se preconizează instituţionalizarea mecanismului de monitorizare a activităţii întreprinderilor de stat şi a societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat; asigurarea accesului la informaţia privind rezultatele activităţii economico-financiare a întreprinderilor cu cotă majoritară de stat.

Drept alte obiective importante au fost numite: armonizarea sistemului extern de supraveghere a achiziţiilor de bunuri şi servicii prestate de întreprinderile de stat, în special cele de interes public, şi asigurarea transparenţei şi clarităţii sistemului; orientarea mijloacelor provenite din privatizarea şi gestionarea patrimoniului public spre finanţarea proiectelor de infrastructură şi inovare; promovarea parteneriatului public-privat în implementarea proiectelor regionale economice, sociale şi de infrastructură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?