Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Sistemul bancar este în pericol. Există persoane care vor să pună mîna pe întreaga economie – declarație

28 mai. 2013,, 12:11   Economie
4625 1
Foto : elldor.info
Toate tranzacțiile pe piață financiară din R. Moldova se fac pe sub masă, prin înțelegeri private particulare înregistrate confidențial și contrar transparenței. Declarația aparține expertului economic Gheorghe Costandachi, care a realizat mai multe analize și expertize asupra tranzacțiilor din ultimii ani.

”Sistemul bancar este în pericol și acesta va duce la compromiterea economiei naționale și va produce efecte de default financiar-tehnic al Moldovei, ceea ce va atrage după sine impunerea Administratorului din partea FMI și BM pentru administrarea afacerilor economice externe ale statului Moldova”, a specificat Costandachi.

Referindu-se la atacul raider asupra Băncii Moldova Agroindbank, expertul economic susține că pericolului se expune și statalitatea Republicii Moldova. ”În Moldova există una sau mai multe persoane care vor să pună mîna pe întreaga economie prin intermediul sistemului financiar-bancar. Aceasta este cea mai ușoară cale de acaparare a statului. Aceste persoane nu se vor opri pînă nu-și vor realiza acest capriciu”, a precizat Gheorghe Costandachi.

Mai mult, acesta susține că, pe viitor, atacurilor raider vor fi supuse și băncile cu capital străin precum Mobiasbancă – Groupe Société Générale, EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca, ProCredit Bank și cele care au mai rămas autohtone cum sînt Victoriabank, Moldindconbank, FinComBank etc. De asemenea, expertul nu exclude atacuri raider și asupra sistemului de asigurări din Moldova, care include companii ca Moldasig și altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?