Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Hadârcă, președintele Parlamentului

28 mai. 2013,, 11:30   Politică
6283 4
Foto: noi.md
Fostul liberal și fostul președinte al fracțiunii PL, Ion Hadârcă, va fi ales în funcția de președinte al Parlamentului. Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiunii la ProTV.

„Am auzit că funcţia de preşedinte al Parlamentului este prevăzută pentru Hadârcă. Anume preşedinte, fiindcă pentru funcția de prim-vicepreședinte el demult umbla cu foaia după mine, dar nu am acceptat. Pentru mine era mai importantă alianța decît funcția pentru partid”, a spus Ghimpu.

În același timp, deschide.md anunță că motivarea servită opiniei publice va consta în faptul că PLDM şi PD vor face trimitere la acordul AIE-2, potrivit căruia funcţia de preşedinte al Parlamentului urma să revină PL. Avînd în vedere că Ion Hadârcă pretinde că este “preşedintele fracţiunii PL” (al uneia dintre ele), se va marşa pe “restituirea datoriei”, chiar dacă acesta va avea un alt beneficiar.

În această ordine de idei, liderul PLDM, Vlad Filat, urmează să obţină controlul proceselor din Parlament prin intermediul lui Hadârcă. Tot Filat va avea și conducerea Executivului, în cazul în care acordul de coaliție va fi semnat și Guvernul Leancă va fi învestit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?