X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

PLDM și PD nu pot decide ce vor face cu instituţiile coruptibile

27 mai. 2013,, 11:38   Politică
3708 6
Foto: moldova.org
În după amiaza zilei de ieri a luat sfîrşit o nouă rundă de negocieri pentru crearea noii majorităţi parlamentare. La finele discuţiilor, părţile au comunicat presei că textul noului acord este finalizat, dar se fac ultimele ajustări redacţionale. Astfel, acesta ar putea fi propus spre semnare pînă la 30 mai, cînd urmează să aibă loc procedura de votare a noului guvern, relatează NOI.md.

Negociatorul din partea democraţilor, Valeriu Lazăr, a declarat că a fost pus punctul pe i în poziţiile-cheie şi părțile au ajuns deja la subiecte sensibile care necesită decizii la nivel de partid. „Va fi o anumită continuitate a responsabilităţilor în ce privește instituţiile pe care le-am avut. Însă în privința instituţiilor ineficiente şi la care s-au depistat elemente de corupţie, avem încă divergenţe”, a explicat el.

La rîndul său, negociatorul liberal-democrat Vadim Pistrinciuc a menționat că documentul aproape de a fi finalizat. „Insistăm pe domenii importante: dreptul la justiţie, drepturile omului, statul de drept. Aceste domenii trebuie scoase de sub influenţa politicului şi să nu mai admitem justiţia selectivă”, a spus Pistrinciuc.
În același timp, unul dintre membrii reformatori ai PL, Ana Guţu, a comunicat că sînt discutate responsabilităţile pe domenii, iar algoritmul matematic nu coincide cu cel politic. „Ministerele Transporturilor, Mediului, Apărării, un viceprim-ministru pe probleme sociale sînt funcţiile pe care vom insista”, a spus ea.

Iurie Leancă a fost desemnat de șeful statului în calitate de candidat la funcția de premier. La negocierile pentru crearea noii majorităţi parlamentare, PLDM a invitat PD şi membrii reformatori din PL, refuzînd să discute cu liberalii conduși de Mihai Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?