Cît de mult vorbesc la telefoanele mobile locuitorii Moldovei?

Cît de mult vorbesc la telefoanele mobile locuitorii Moldovei?

În Moldova volumul traficului de voce din rețeaua de telefonie mobilă în trimestrul I al anului 2017 a crescut nesemnificativ,  cu 14,1 mii de min. (+0,9%), constituind 1 mild. 518,6 mil. de minute, transmite NOI.md

Datele statistice au fost agregate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), menționînd că conform acestora la cei trei furnizori de servicii de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom (Unite) a fost înregistrată diminuarea ritmului de creștere a volumului total al traficului de voce în rețelele de telefonie mobilă, cauzată de scăderea acestui indicator la Moldcell.

În particular, în ianuarie-martie 2017 volumul traficului în rețeaua acestui furnizor a scăzut cu 14,5 mil. minute (-3,4%) și a totalizat 413 mil. minute. Traficul de voce în rețelele companiilor Orange Moldova și Moldtelecom a crescut cu 26,6 mil. minute (+2,7%) și, respectiv, cu 2 mil. minute (+2,6%), însumînd peste 1 mild. minute și, respectiv, 80,9 mil. minute.
 
În consecință, traficul mediu lunar pentru un utilizator nu s-a schimbat practic, față de primul trimestru al anului 2016 (creștere cu 0,1%), alcătuind 255 minute (patru ore și 15 minute). 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load