Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

PD nu va putea vota Guvernul Leancă, dacă PLDM nu va ține cont de înțelegerile anterioare – declarație

22 mai. 2013,, 11:39   Politică
13748 8
Foto: europalibera.org
Partidul Democrat declară că revizuirea radicală a înţelegerilor convenite pînă pe 22 aprilie ar pune sub semnul întrebării votarea Guvernului Leancă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune de către deputatul democrat Igor Corman, relatează NOI.md.

În același timp, președintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, spune că, acum, poziția liberal-democraților este mai tranșantă. “Pînă pe 22 aprilie, noi am acceptat toate căile de compromis pentru formarea unei majorități parlamentare. Sîntem gata și acum de compromisuri, atîta doar că acordul propus este o formă prescurtată a variantei negociate pînă pe 22 aprilie”, a specificat Streleț. El a lăsat să se înțeleagă că PLDM nu va păstra pozițiile sale de pînă la 22 aprilie, zi în care Vlad Filat a fost eliminat de la șefia Guvernului. “Noi o să venim cu modificări, pentru că avem anumite obiecții”, a menționat liderul deputaților liberal-democrați.

“Nu știu exact care va fi oferta PLDM, cum o să apreciem propunerile, însă, cu cît mai mult se va modifica pachetul de înțelegeri convenite pînă pe 22 aprilie, cu atît mai anevoios devine procesul de negocieri”, a reacționat deputatul PDM, Igor Corman.

El a reiterat dezideratul democraților – Moldova are nevoie de un guvern. „Dacă se va merge în direcția anticipatelor, riscul pentru țară va fi enorm, iar actualele negocieri reprezintă singura șansă de a forma un guvern mai bun decît cel anterior, pentru a recăpăta tot sprijinul din partea UE”, a accentuat Corman.

Prima rundă de negocieri în vederea formării unei noi coaliţii majoritare care ar vota noul guvern a început ieri, între reprezentanţii PLDM, PD şi grupul liberalilor reformatori. La discuţii a participat, pentru puţin timp, şi candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, Iurie Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?