X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Igor Boțan: PCRM și PLDM trebuie să se unească pentru a pregăti țara de alegeri anticipate

22 mai. 2013,, 02:24   Politică
10026 7
Foto: puls.md
Igor Boțan rămîne un susținător al integrării europene, dar nu vrea ca această idee să se asocieze cu capturarea statului de către un oligarh.

Analistul politic Igor Boțan a propus în cadrul emisiunii Politica de la canalul TV7 un plan de acțiune optimal, în opinia sa, pentru Partidul Comuniștilor și Partidul Liberal-Democrat. Potrivit expertului, în această situație Partidul Comuniștilor și Partidul Liberal-Democrat pînă în toamnă ar trebui să ia decizii în comun, pentru a „scoate statul din ghearele oligarhului și a pregăti țara de alegeri anticipate".

"Eu cred că cele două partide, Partidul comuniştilor şi Partidul Liberal-Democrat trebuie să prezinte separat cîte un memorandum public, în care să aprecieze situaţia din Moldova. În care ar recunoaşte, despre ce se vorbeşte în studiouri, că statul moldovean a fost acaparat de un oligarh. Să se căiască, deoarece PCRM l-a creat pe oligarhul Plahotniuc, iar PLDM i-a dat instituțiile statului acestui oligarh”, - a declarat Boțan.

„Apoi PLDM şi PCRM, trebuie să declare că aceste partide sînt incompatibile, au vectori politici diferiți, nu pot fi în principiu împreună, dar pentru a scăpa R. Moldova de acest oligarh, adoptă decizii comune, așa cum s-a întîmplat pe 3 mai, situație care va dura doar pînă în toamnă.

Partidul comuniștilor se obligă să sprijine guvernul minoritar al Partidului Liberal-Democrat, care timp de trei sau patru luni va curăți terenul și va pregăti țara pentru alegerile anticipate. Cînd toate acestea se vor realiza, se va ieși cu o declarație că guvernul minoritar demisionează și ei împreună aduc țara în alegeri anticipate ", - a adăugat analistul.

În concluzie, Boțan a declarat că "a rămas un susținător al integrării europene, dar nu vrea ca această idee să fie asociată cu capturarea statului de către un oligarh".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?