X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fostul căpitan al navei Costa Concordia va sta 16 ani la închisoare

13 mai. 2017,, 19:00   Externe
2153 0

Fostul căpitan al vasului de croazieră Costa Concordia, Francesco Schettino, va ispăși 16 ani de închisoare.

Asta după ce Curtea de Casație din Italia a menţinut pedeapsa iniţială stabilită de curtea inferioară, transmite Agora cu referire la dailymail.co.uk.

Căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia, care s-a lovit de un recif provocînd moartea a 32 de persoane, va ispăși 16 ani de închisoare după ce a pierdut ultimul recurs la Curtea de Casație din Italia.

Curtea de Casație, instanța penală supremă din Italia, a decis, în seara zilei de vineri, să mențină pedeapsa instanței inferioare în dosarul lui Francesco Schettino.

Schettino, supranumit „Căpitanul laș” a fost condamnat pentru omor și provocarea naufragiului din 13 ianuarie 2012 în apropierea insulei Giglio, din arhipelagul regiunii Toscana. El a fost, de asemenea, condamnat pentru abandonarea navei răsturnate cu pasageri și echipaj încă la bord.

Michelina Suriano, unul dintre avocații victimelor, a spus că „în sfîrșit Schettino începe să plătească pentru faptele sale criminale”.

De cealaltă parte, avocatul căpitanului, Saverio Senese se arată încrezut că Schettino nu este altcineva decît un țap ispășitor.

Hotărîrea judecătorească a fost salutată de avocatul care a reprezentat rudele victimelor.

Anterior, cinci dintre colegii lui Schettino au fost condamnați la pînă la trei ani de închisoare fiecare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?