Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Forțele speciale din Moldova au reținut un jurnalist rus

12 mai. 2017,, 16:30   Societate
2880 2

Astăzi, pe Aeroportul Chişinău serviciile speciale din Moldova l-au reţinut fără explicaţie pe redactorul-şef al săptămînalului „Rosiiskie Vesti”, Dmitri Ermolaev, şi pe jurnalistul leton Andrei Tatarciuk.

Primul deja a fost pus în libertate, iar al doilea încă este audiat.

„Tocmai am fost pus în libertate de către angajații serviciilor speciale moldoveneşti din celula în care ei încercau să mă interogheze cu aplicarea procedeelor de presiune psihologică. Totodată, mi-au fost confiscate mijloacele de legătură, computerul şi lucrurile personale. După ce am primit lucrurile, eu am declarat că deja nu mai port răspundere pentru integritatea lor, ţinînd cont că ele mai mult de jumătate de oră s-au aflat în mîinile angajaţilor serviciilor speciale. Acum angajații serviciilor speciale moldoveneşti îl interoghează într-o celulă închisă pe jurnalistul Andrei Tatarciuk.

Împreună cu Tatarciuk noi am sosit astăzi pe calea aerului la Chişinău pentru o vizită la Tiraspol în scopul colectării materialelor pentru cartea noastră comună despre evenimentele din Letonia din anii 1990-91 (la Tiraspol locuiesc martori oculari ai acestor evenimente). Această vizită avea un scop privat (scrierea unei cărţi).

După aterizare, înainte de audiere, noi am fost reţinuţi în sala de sosire pe două ore, ni s-au confiscat paşapoartele”, a comunicat Dmitri Ermolaev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?