X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Filat vrea anticipate, el nu are de gînd să stea în umbra lui Leancă – declarație

17 mai. 2013,, 11:04   Politică
4426 7
Foto: wordpress.com
Liderul PLDM, Vlad Filat, tinde către alegeri anticipate, iar negocierile privind formarea noului guvern în frunte cu Iurie Leancă sînt aparente. Declarația a fost făcută aseară în cadrul unei emisiuni televizate de către președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

"Faptul că au modificat legea Guvernului și au lărgit împuternicirile Guvernului și a prim-ministrului demonstrează că Vlad Filat nu vrea un nou guvern. El vrea alegeri anticipate pentru a reveni înapoi în scaun. Filat nu are de gînd să stea în umbră un an şi ceva şi să meargă din urma lui Leancă. Revenirea la paşapoartele sovietice pentru ce s-a făcut? Sînt peste 200 de mii de votanţi ai comuniştilor", a declarat Mihai Ghimpu.

De asemenea, liderul PL a subliniat că această situație politică în care se află Republica Moldova se datorează doar acțiunilor incompetente ale lui Vlad Filat. "E o mare tragedie ca, în anul acordurilor, cînd punem baza, fundamentul serios de integrare europeană, să distrugi AIE. Filat niciodată nu a mers pe pămînt, a mers doar prin aer", a specificat Mihai Ghimpu.

Amintim că, în prezent, partidele parlamentare poartă negocieri privind instituirea noului guvern condus de Iurie Leancă. Pe de altă parte, ieri, la Guvern au avut loc un șir de demiteri ale membrilor PL, două dintre care efectuate prin decret prezidențial, fapt care a și generat un șir de bănuieli în rîndul liberalilor cu privire la instituirea noului guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?