Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

R. Moldova, în topul cîștigătorilor Premiului ONU

15 mai. 2013,, 17:08   Societate
2838 0
Foto: newsmoldova.md
R. Moldova a fost desemnată în premieră printre cei cinci cîştigători ai Premiului ONU pentru Serviciul Public, ediția 2013. Trofeul reprezintă cea mai prestigioasă recunoaștere internațională pentru contribuția la dezvoltarea serviciului public adusă de către echipa Cancelariei de Stat în perioada 2009-2012, comunică serviciul de presă al Guvernului.

Drept argumente pentru juriu au servit cadrul normativ adoptat în domeniu, inclusiv Legea privind transparenţa în procesul decizional, crearea portalului www.particip.gov.md, constituirea Consiliului Național pentru Participare și instituționalizarea conceptelor de „analiza ex-ante" și „analiza ex-post" a impactului politicilor publice.

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat că în ultimii trei ani și jumătate, țara noastră a înregistrat progrese semnificative în mai multe domenii, iar competiții precum este cea desfășurată de către ONU oferă Guvernului o șansă în plus de a comunica societății despre rezultatele obținute, respectiv de a genera noi inițiative.

Premiul ONU pentru Serviciul Public va fi înmînat la 23 iunie, ziua în care Națiunile Unite îi celebrează pe angajații din serviciile publice din toată lumea. Din anul 2012, Ziua Funcționarului Public e marcată și în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?