Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Štefan Füle critică din nou legile votate pe 3 mai

15 mai. 2013,, 16:54   Societate
3678 5
Foto: nacionalalbania.al
Pachetul de legi aprobat recent de către Parlament cu votul deputaților PLDM și PCRM a fost aprobat în grabă fără a se ține cont de părerea instituțiilor europene la care Moldova este membră. Declarația aparține comisarului european pentru extindere, Štefan Füle, și a fost făcută într-un comunicat de presă pentru Radio Europa Liberă.

"Înainte de a introduce astfel de modificări legislative, Moldova ar trebui să solicite opinia instituțiilor internaționale competente în chestiunile constituționale, cum sînt Comisia de la Veneția sau Consiliul Europei, instituții la care Moldova este membră", a declarat Štefan Füle.

Mai mult, comisarul european a mai menționat în comunicatul de presă că aceste "legi, care ating domenii vitale ale funcționării unei democrații, precum funcţionarea sistemului electoral sau interacţiunea dintre instituții, ar trebui să fie adoptate pe baza unui consens cît mai larg al principalelor forțe politice. Asemenea decizii vitale trebuie pregătite temeinic, iar evoluțiile politice trebuie sa aibă loc în interiorul, nu în afara instituțiilor democratice. Aceasta se aplică și pachetului legislativ aprobat în mod pripit de către Parlamentul Moldovei".

Mai devreme, comisarul european solicita președintelui Republicii Moldova să nu promulge legile votate pripit de PLDM și PCRM.

Amintim că, la sfîrșitul acestei săptămîni Štefan Füle, vine într-o vizită în Republica Moldova prilejuită de marcarea Zilei Europei la Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?