X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Un nou apel la CEDO împotriva Guvernului R. Moldova

15 mai. 2013,, 14:15   Societate
3959 0
Fotо: ridus.ru
Proces inechitabil și asistență ineficientă a statului în protecția drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor săi – acestea sînt motivele pentru care un grup de cetățeni intenționează să apeleze la CEDO.

Roman Aronov, avocatul reclamanților Dmitri Șevcenco și Igor Koșelev, a declarat că la Judecătoria sectorului Centru a fost depusă plîngerea lor privind anularea deciziei Procuraturii Generale a Republicii Moldova, care respinge ca nefondată solicitarea reclamanților cu privire la intentarea unui dosar penal pe numele istoricilor xenofobi pentru incitare la ură interetnică prin publicarea unui manual de istorie a românilor.

În opinia procurorilor, acțiunile autorilor acestor manuale nu au nicio componentă de infracțiune, iar manualele respectă pe deplin toate standardele în educație și principiile toleranței.

Nefiind de acord cu opinia Procuraturii, avocatul Aronov s-a adresat în instanță pentru a cere anularea totală a deciziilor numite. Dar la ultima ședință, judecătorul a respins cererea lui Aronov, fără drept de apel.

"Argumentele solicitanților precum că autorii, pe paginile manualelor, cultivă ura interetnică și insufla tinerei generații o percepție distorsionată a realității istorice, în special a celei legate de rolul minorităților pe teritoriul Basarabiei și astăzi, pe teritoriul Republicii Moldova, rămîn neschimbate", a menționat Aronov.

Aronov a declarat că reclamanții vor folosi metode legale și civilizate de protejare a drepturilor și intereselor sale și vor apela la CEDO pentru un proces echitabil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?