NISSAN LEAF va participa pentru prima dată la MONGOL RALLY și AVENTURILE «PLUG IN ADVENTURES»

NISSAN LEAF va participa pentru prima dată la MONGOL RALLY și AVENTURILE «PLUG IN ADVENTURES»

Adepții circulației electromobile «Plug In Adventures» au creat o modificare expres  Nissan LEAF – prima care va participa la Mongol Rally* pe electromobile și în vara lui  2017 va parcurge 10 000 mile (16 000 km) din Marea Britanie până în Mongolia. 
 
Electromobilul cu denumirea LEAF AT-EV (All Terrain Electric Vehicle), creat în baza  Nissan LEAF Acenta 30kWh, poate parcurge cu o singură încărcare  155 mile (250 km)**. Construcția de bază  a suportat unele modificări, ce perfecționează echiparea electromobilului și vor fi necesare  pe sectoarele îndepărtate ale traseului.  
 
LEAF AT-EV are roțile Speedline SL2 Marmora și anvelope înguste Maxsport RB3, fapt care îi îmbunătățește  caracteristicile  dinamice pe drumurile neacoperite.  Plăcile sudate sub pârghiile transversale ale suspensiei,  furtunurile de frână armate, apărătoarele de noroi și protecția băii de ulei din folie de aluminiu de 6 mm – toate vor asigura o protecție suplimentară pe terenurile avariate.  
Portbagajul de sus modificat permite încărcarea mai multor lucruri.  Are în dotare și  LED-uri cu fascicol   Lazer Triple-R 16, care dă un surplus de lumină de   16 400 lumeni. Acest dispozitiv de iluminare frontală de tensiune joasă va fi util pe timp de noapte. 

 
Particularitatea Mongol Rally  constă în faptul, că timpul parcurgerii traseului nu este atât de important,ca însuși faptul  acoperirii unei distanțe mari ? de aceea automobilele paerticipanților trebuie să le ofere un confort optim la drum. Modificările internioare LEAF AT-EV au fost axate pe micșorarea masei mașinii și extinderea spațiului : scaunele din spate au fost scoase, ca și centurile de siguranță din spate, fapt care a permis reducerea greutății cu   32 kg.  În plus, în portbagaj au fost  integrate extinctorul și trusa medicală. Zona de amplasare a șoferului și pasagerului/față  a rămas aceeași, cu excepția covorașelor de cauciuc.   
 
Modificările pe  LEAF AT-EV au fost efectuate de compania britanică  notorie   RML Group.
 
 Chris Ramsey, fondatorul  «Plug In Adventures», spune: «Astăzi Mongol Rally  este cel mai complicat și cel mai atrăgător raliu cu electromobilul, ne-am pregătit pentru el ani de zile. Pe traseu, ne vom confrunta  cu descărcarea acumulatorilor și pe măsură ce vom înainta spre est, ne va fi tot mai greu să  ne orientăm pe teren ».
 
«Pentru noi, decizia de a participa la raliu cu electromobilul  Nissan LEAF era evidentă.  Eu îl cunosc și mereu l-am considerat trainic și de nădejde, mai mult – în Europa este cea mai vastă rețea de stații de  încărcare a electromobilelor. Când vom ajunge  în regiunile îndepărtate și  nu vom avea posibilityatea să utilizăm încărcarea rapidă,   LEAF va putea fi contactat la la bateria acumulatorului și  să-și continue drumul.  Scopul acestei călătorii este  să acumulăm experiență, nu să ajungem la destinație într-un timp cât mai  scurt. Abia aștept ziua când voi pleca la drum și voi demonstra oamenilor  din diferite țări  cum e să călătorești  cu electromobilul!»
 
Chris preconizează  să facă opriri regulate în timpul călătoriei, pentru a relata  locuitorilor din țările respective avantajele utilizării electromobilelor .El va utiliza și platforma What3Words (http://what3words.com/), pentru a înregistra  amplasarea unor rețele de încărcare, care nu sunt indicate pe hartă. Pe viitor, coordonatele exacte ale punctelor de reîncărcare  vor fi utile tuturor șoferilor de pe electromobilele care vor parcurge regiunea dată.  
 
 Gareth Dunsmore, director subdiviziune Nissan în Europa , comentează: «De la 2010, când am început  vânzările  Nissan LEAF, cumpărătorii noștri au parcurs  peste p   3 mlrd.km, fapt care a permis reducerea emanațiilor de   СО2 cu peste 500 mln.kg.***. Inițiativa Nissan  Electrify the World unește oamenii pentru care electromobilele au devenit parte a vieții  ».
 
«Însă nu mulți dintre proprietarii de Nissan LEAF au asemenea atitudini ne standarde,   «Plug In Adventures», pentru a demonstra de ce sunt capabile electromobilele, în afară de a circula zilnic prin oraș. Salutăm acest proiect ambițios – participarea la raliu– și le dorim o călătorie plăcută și lipsită de primejdii ».


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load