Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Înzestrarea Curţii Constituţionale cu supraputeri este o condiţie a PD – declaraţie

9 mai. 2013,, 12:32   Politică
5213 5
Foto: discriminare.md
Înzestrarea Curții Constituționale cu supraputeri este o condiție a PD pentru a vota Guvernul. Declarația aparține ministrului în exercițiu al Justiției, Oleg Efrim și a fost făcută pe blogul său ca urmare a îngrijorărilor oficialilor europeni.

”Toate proiectele au fost discutate pe larg după adoptare. Mai puțin proiectul ce se referă la Curtea Constituțională! Mă întreb ceea ce nu a dezbătut nimeni public: ce trebuia să se întîmple, ca necesitatea de înzestrare a Curții Constituționale cu supraputeri să fie o condiție esențială pentru PD să voteze Guvernul, iar promulgarea și publicarea acestei legi întro zi de sîmbătă – o garanție suficientă pentru acest partid. Și în general, nu imi pare comme il faut ca un partid politic să folosească în calitate de condiții în negocieri cu un alt partid, și cu atît mai mult, de garanție, orice ce se referă la Curtea Constituțională”, subliniază Oleg Efrim.

Totodată, ministrul în exercițiu susține că în cazul în care legea ar fi fost promulgată de către șeful statului, ea avea să aibă consecințe colosale. ”Legea dată oferea drepturi foarte largi Curții Constituționale de a suspenda orice act sesizat, pînă la examinarea în fond, cu votul a 3 judecători. Iar dacă nu poate fi convocat plenul Curții – legea sau alt act sesizat pot fi suspendate de către Președintele Curții Constituționale! Nu e necesar să fii mare profet, să-ți imaginezi ce consecințe poate produce suspendarea pe un termen de 15 zile a Legii cu privire la spălarea banilor, spre exemplu…”, a adăugat Efrim.

Amintim că președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a respins ieri, 8 mai, că proiectul de lege care prevede retragerea de către Parlament a mandatelor judecătorilor Curții Constituționale în cazul „pierderii încrederii”, adoptat la sfîrșitul săptămînii trecute cu votul deputaților comuniști și a celor liberal-democrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?