Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Zilele lui Ghimpu în politica moldovenească sînt numărate – declarație

4 mai. 2013,, 11:39   Politică
19765 10
Foto : tribuna.md
Rolul liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în politica moldovenească s-a diminuat drastic în ultima perioadă. Potrivit analistului politic, Anatol Țăranu, situația a luat o altă întorsătură odată cu scindarea peliștilor.

”Din momentul cînd liderul nu este capabil să păstreze unitatea integră a Partidului și cu atît mai mult a fracțiunii parlamentare, perspectiva lui în calitate de lider politic devine una foarte cețoasă. În acest sens, eu cred că d-ul Ghimpu se confruntă cu una dintre cele mai mari crize din cariera sa politică”, a precizat Anatol Țăranu.

Pentru a pune punct acestei crize, analistul îi sugerează lui Ghimpu să țină cont de interesele Partidului și nu ale sale personale. ”Aceasta ar putea să-l salveze. Dacă nu va fi capabil să restabilească integritatea politică, eu cred că zilele lui în politica moldovenească sunt numărate. El singur și-a făcut-o cu mîina lui”, a specificat Anatol Țăranu.

Amintim că acum trei săptămîni mai mulţi deputaţi, miniştri, viceminiştri şi şefi ai structurilor teritoriale ale PL au cerut organizarea Congresului extraordinar al partidului și alegerea lui Dorin Chirtoacă în fruntea formaţiunii. Aceștia au subliniat că optează pentru democratizarea formaţiunii şi renunţarea la autoritarism. Dorin Chirtoacă a rămas indignat de această decizie.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?