X 
Cutremure stiri: 502

Amenzi de peste un milion de lei pentru nerespectarea Codului muncii

3 mai. 2013,, 11:49   Societate
4477 0
Foto: maramedia.ro
Achitarea salariului ”în plic”, inclusiv utilizarea muncii ”la negru”, au fost sancționate în primul trimestru al anului curent cu amenzi în valoare de peste 1 milion 300 de mii de lei, informează Serviciului Fiscal de Stat, făcînd bilanțul a 276 de controale fiscale.

”Este evident că schema respectivă presupune interesul ambelor părţi – a angajatorului, care propune o astfel de salarizare, şi a angajatului, care acceptă primirea salariului neoficial. În final, ambii îşi asumă conştient sau inconştient riscurile aferente. Angajatorul riscă calcularea impozitelor şi taxelor aferente şi aplicarea sancţiunilor pentru încălcările admise, iar salariatul ratează beneficierea de indemnizaţii prevăzute de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și pensiei corespunzătoare muncii depuse”, notează fiscul.

Potrivit inspectorilor, pe durata anului trecut au fost efectuate peste o mie de controale fiscale, inclusiv controale mixte. Ca rezultat au fost calculate suplimentar la buget impozite şi taxe şi aplicate sancţiuni în valoare totală de 6,9 milioane de lei şi sancţiuni contravenţionale în valoare de 262,3 mii lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав