X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Iurie Leancă are toate șansele să devină premier – declarație

2 mai. 2013,, 13:25   Politică
3452 3
Foto : noi.md
Actualul premier interimar, ministrul în exercițiu de externe, Iurie Leancă, este cea mai oportună candidatură la funcția de premier al Republicii Moldova. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

”Eu cred că PLDM dispune de personalități care ar putea sa-l înlocuiască pe Vlad Filat la funcția de premier. Iurie Leancă este cea mai buna candidatură, ținînd cont de faptul că sîntem în ajunul summitului de la Vilnius. Dacă e să luăm în considerare necesitățile reformei economice, aici s-ar putea potrivi și alte personalități. Totul depinde de priorități. Să vedem cum vor evolua lucrurile mîine în Parlament”, a opinat Anatol Țăranu.

Amintim că ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, a fost desemnat la funcția de premier interimar recent, printr-un decret semnat de șeful statului, Nicolae Timofti. Guvernul condus de liderul PLDM, Vlad Filat, a fost demis cu votul a 54 de deputați, ca urmare a unei moțiuni de cenzură depuse în Parlament de către fracțiunea comuniștilor. Motivul invocat de către PCRM a fost corupția din cadrul Guvernului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?