Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Revizuirea circumstanțelor votării lui Corneliu Gurin este NIHILISM JURIDIC – opinie

29 apr. 2013,, 12:34   Politică
4674 3
Foto: jurnal.md
Deputatul independent, juristul Sergiu Sîrbu, consideră că comisia creată pentru investigarea circumstanțelor în care a fost votat procurorul general este o aberație și un nihilism juridic. Solicitat de NOI.md să explice ce s-a putea întîmpla după ce comisia își va încheia activitatea, Sergiu Sîrbu a spus că, juridic, nimic nu poate să se întîmple, iar procurorul va continua să-și îndeplinească activitatea. Deputatul susține că, dacă nu sînt de acord cu desemnarea noului procuror, deputații nu au decît să inițieze procedura de revocare a acestuia din funcție.

“Comisia este o aberație totală și un nihilism juridic, care nu a mai văzut Parlamentul nostru. Este o prostie. O astfel de procedură nu există. Nu poate un deputat să se răzgîndească peste 10 zile și să spună că, pare-se, nu a votat. De ce a tăcut 10 zile? Este o încălcare flagrantă a procedurii legislative”, a subliniat Sîrbu.

Potrivit lui, dacă deputaților care au votat pentru crearea comisiei nu le place procurorul, aceștia nu au decît „să inițieze o nouă procedură de revocare a lui din funcție cu respectarea prevederilor constituționale și legale”. “Dar anularea votului este o prostie foarte mare. Eu vorbesc acum din punct de vedere juridic. Nu este posibilă anularea votării. Dacă vom continua cu astfel de abordări, se vor găsi deputați care vor veni și vor spune că nu au votat Constituția. Așa s-ar putea întîmpla cu orice lege”, a conchis deputatul.

Menționăm că Parlamentul a decis constituirea unei comisii speciale pentru examinarea circumstanțelor votării lui Corneliu Gurin la funcţia de procuror general. Parlamentarii care nu au votat pentru numirea lui Corneliu Gurin în funcția de procuror general sînt invitați la audieri astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?